FAQ

Veelgestelde vragen

Hoe kom ik in contact met Hondenuitlaatservice Wandel&Zo?
U kunt een bericht sturen via de contactpagina, een email naar info@wandelenzo.nl, of tussen 7 en 22 uur bellen/appen naar: 06-50210847.

Hoe gaat het allemaal in zijn werk als ik Wandel&Zo benaderd heb?
Wanneer u interesse heeft in de diensten van Wandel&Zo, kom ik eerst bij u langs voor een kennismakingsgesprek.
Tijdens dit gesprek leer ik u en uw hond kennen en vul ik samen met u een vragenlijst in. Dit om een goed beeld van uw hond en uw wensen te krijgen. Naar aanleiding van de ingevulde vragenlijst, bespreken wij in welke groep uw hond het beste past!
Wanneer u besluit om gebruik te maken van de diensten van Wandel&Zo, tekenen we de algemene voorwaarden en het sleutelcontract.

Uw hond start de eerste wandeling aan de lijn. Tijdens de wandeling bekijk ik goed hoe uw hond reageert op al zijn/haar nieuwe vrienden, op mij en de omgeving. Wanneer ik het vertrouwen in de hond heb, mag hij/zij los gaan lopen met een lange lijn aan de halsband. De lange lijn wordt uiteraard afgebouwd tijdens de volgende wandeling(en).

Bij thuiskomst van uw hond, zal ik uw hond zo schoon mogelijk trachten achter te laten.

Wanneer afgesproken geef ik uw hond eten en kan hij/zij heerlijk uitrusten van een heerlijke wandeling!

In welke plaatsen haalt Wandel&Zo honden op?
Ik haal honden op in Huissen en in een deel van Malburgen.

Hoe worden de honden vervoerd?
In de bus van Wandel&Zo zijn professionele kennels ingebouwd zodat de honden apart van elkaar vervoerd worden. Wanneer ze elkaar eenmaal kennen, mogen ze ook samen zitten als ze dat leuk vinden! Er is ook een deel waar honden kunnen liggen wanneer ze absoluut niet in een kennel willen/durven. De bus beschikt over een dakventilator zodat er in de bus voldoende frisse lucht aanwezig is.

Mag mijn pup ook mee met Wandel&Zo?
Uw pup mag uiteraard ook mee wandelen. Gezellig! Vanaf 12 weken is hij/zij welkom. Vanaf dat moment is uw pup volledig ingeënt.

Hoe lang duren de wandelingen?
De wandelingen duren gemiddeld een uur.

Mijn hond is loops, mag zij nu mee wandelen?
Helaas kan ik uw hond niet mee laten wandelen in de groep. In overleg kan ik uw hond uit laten in uw wijk.

Waar worden de honden uitgelaten?
Ik wandel veel op Zypendaal in Arnhem. Een prachtig bos waar honden heerlijk los mogen lopen. Ook laat ik de honden uit in de uiterwaarden.

Op welke tijdstippen vinden de wandelingen plaats?
In overleg met u, wordt besproken welke tijd het beste is voor u en uw hond. Ik wandel twee keer per dag. De ochtendwandeling start rond 09.30 uur. De middagwandeling start rond 12.00 uur. 

Moet mijn hond commando’s kennen?
Uw hond dient de commando’s ‘hier’ en ‘zit’ te kennen. Kent uw hond deze commando’s nog niet omdat hij/zij nog erg jong is? Geen zorgen! Samen zullen we dit uw hond snel leren!

Worden er foto’s gemaakt tijdens de wandeling?
Ik maak graag en veel foto’s en plaatst deze op de Facebook pagina en Instagram pagina van Wandel&Zo.

Mijn hond kan/mag niet loslopen, mag hij/zij nu wel mee wandelen?
Uw hond mag mee wandelen en zal aan de lijn gehouden worden als u dat wenst. Het leukste voor de hond is natuurlijk om los te lopen. Wanneer mogelijk wordt dit dus graag getraind!

Dien ik de halsband en riem van mijn hond klaar te leggen voor de wandeling?
Nee, dit is niet nodig aangezien uw hond bij het ophalen een halsband omkrijgt, met daaraan een penning met mijn mobiele nummer. Ook gebruik ik eigen riemen.

Dien ik een handdoek neer te leggen bij slecht weer?
Ik beschik over eigen handdoeken, maar het is altijd fijn om een extra handdoek bij de deur te zien liggen.

Mag ik Wandel&Zo benaderen voor extra wandelingen naast de afgesproken dagen?
Uiteraard mag dit! Wanneer er plek is, is dit uiteraard geen probleem. Graag deze aanvraag voor 07.45 uur indienen, zodat ik uw huissleutel mee kan nemen.