OVER

Wandel&Zo
Lees Verder

OVER

Wandel&Zo
Lees Verder
IK BEN DAPHNE BUIJS,

Geboren op 15 juli 1979. Als klein meisje was ik al dol op dieren. Toen ik negen jaar was kreeg ik eindelijk waar ik al jaren naar verlangde…. Een schat van een hond, Rakker. Een eigenwijze ruwharige teckel waar we met het hele gezin jarenlang van hebben genoten.

“Ik hoop u en uw hond snel te mogen verwelkomen bij Wandel&Zo!”

Over Wandel&Zo

In 2004 heb ik op het prachtige Griekse eiland Corfu gewerkt, waarvandaan ik een pup mee heb genomen, Quinto. Helaas is zij in december 2013 overleden. In het voorjaar van 2009 heb ik Zoë van ACE, een stichting die zich in Spanje inzet voor zwerfhonden geadopteerd. Zoë is begin 2018 zeer onverwacht overleden. Eind 2011 is Paya erbij gekomen. Paya komt ook van stichting ACE en is als pup in een vuilnisbak gevonden. Hij vermaakt zich erg goed tussen en met alle honden! In juli 2017 is Agápi mijn team komen versterken! Een hondje wat op Lesbos is gevonden door vrijwilligers die vluchtelingen hielpen. Ze is een kleine, maar stoere dame die ook erg van de wandelingen geniet. In maart 2018 heb ik Manga geadopteerd. Hij komt, net als Zoë en Paya uit Spanje van Stichting ACE en is erg blij dat hij elke dag mee mag met zijn vrouwtje!

Na dik 6 jaar in een servicebioscoop te hebben gewerkt, waarvan de laatste 4 jaar als vestigingsmanager, heb ik besloten om per 1 januari 2011 mijn droom te verwezenlijken. Een eigen hondenuitlaatservice!

Mijn liefde voor dieren en in het bijzonder voor honden is enorm groot. Dus ik bof! Elke dag omringd zijn met allemaal blije honden is een feestje! En dat wil ik er ook altijd van maken. Ik vergelijk de wandeling vaak met een schoolreisje voor kinderen. Met z’n allen in de bus op weg naar een nieuw avontuur in het bos of aan het water!

Het wandelen is natuurlijk het grootste onderdeel van mijn service.
Maar, ik vind het ook heel belangrijk om alle honden tijdens de wandeling de aandacht te geven die ze verdienen. De een vindt een aai voldoende, de ander vindt het heerlijk om even lekker te knuffelen en weer een ander geniet het meest van een hondenkoekje. Ik ken alle honden door en door, dus weet precies waar ik ze blij mee maak! Geregeld komen de honden thuis met een afdruk van mijn lippenstift op hun koppie, zo veel geniet ik van hen.

Mensen vragen me wel eens of ik een bepaalde methode hanteer v.w.b. de omgang met honden. Nee, dit doe ik niet. Ik vind het belangrijk om duidelijk en consequent te zijn, hier hebben de honden het meeste aan. Maar je zult me zoals hierboven reeds genoemd, rustig midden op een grasveld knuffelend met de honden aan kunnen treffen. Liefde en duidelijkheid gaat heel goed samen en het belangrijkste is dat we allemaal plezier aan de wandeling beleven!

Ik maak veel foto’s tijdens de wandelingen. In eerste instantie omdat ik het leuk vind dat de baasjes hun honden kunnen volgen wanneer ze met mij op stap zijn, maar ook omdat het fotograferen van honden een hobby van me is. Elke wandeling wordt dan ook vast gelegd en het resultaat is te vinden op Facebook en Instagram.

Manga

Agápi

Paya

Zoë

Quinto

De volgende opleidingen/workshops en lezingen heb ik de afgelopen jaren bijgewoond/afgerond:

  • Lezing: Michelle Vrolijk, Pijn bij honden
  • Lezing: Liesbeth Ellinger, Homeopathie bij honden
  • Lezing: Sheila Harper, Help! I can’t cope.
  • Lezing: Jan Fennell
  • Workshop: T-Touch
  • Opleiding tot Erkend Hondenuitlaatservice
  • Lezing: Monique Appels, Ras en Gedrag
  • Lezing: Tannetje Koning, Hoe houd ik mijn hond gezond
  • Workshop: Chrissie Sewalt Fotografie, Basis Fotografie

Deze lezingen en workshops hebben mijn omgang met honden zeer positief beïnvloed. De opleiding tot Erkend Hondenuitlaatservice heb ik met goede cijfers afgerond. Buiten het runnen van een hondenuitlaatservice kwamen o.a. EHBO en rassenkennis aan bod.

Neem contact op

Contact